5291+ Keuken Tegelontwerpen 2024 | Keukentegels Kopen bij Ramirro Ceramica - Directe Fabrikant: Vloer en Wandtegels

5291+ Keuken Tegelontwerpen 2024 | Keukentegels Kopen bij Ramirro Ceramica – Directe Fabrikant: Vloer en Wandtegels

5291+ Keuken Tegelontwerpen 2024 | Keukentegels Kopen bij Ramirro Ceramica - Directe Fabrikant: Vloer en Wandtegels

Keukentegels zijn een essentieel onderdeel van het moderne keukenontwerp en bieden zowel praktische functionaliteit als esthetische aantrekkingskracht. Deze tegels, meestal gemaakt van materialen zoals keramiek, porselein of natuursteen, dienen als beschermende bedekking voor muren en vloeren in keukenruimtes. Naast hun utilitaire doel om oppervlakken te beschermen tegen morsen, vlekken en vocht, spelen keukentegels een cruciale rol bij het bepalen van de stijl en sfeer van de keukenomgeving.

Definitie van keukentegels

Keukentegels omvatten een breed scala aan opties, waaronder wandtegels voor achterwanden en vloertegels. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen, kleuren, patronen en texturen, waardoor aanpassing aan individuele voorkeuren en ontwerpschema’s mogelijk is. Het belang van keukentegels ligt in hun vermogen om de visuele aantrekkingskracht van de keuken te vergroten en tegelijkertijd praktische voordelen te bieden.

Belang van selectie in keukentegels

Het selecteren van de juiste tegels voor de keuken is van het grootste belang, gezien de unieke eisen van deze ruimte. Het is essentieel om tegels te kiezen die een evenwicht vinden tussen functionaliteit en esthetiek. In de praktijk moeten keukentegels duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en bestand zijn tegen vlekken, hitte en vocht. Esthetisch gezien moeten ze het algemene ontwerpthema van de keuken aanvullen, of deze nu modern, traditioneel, rustiek of eclectisch is.

Praktisch en esthetisch voor keukentegels

Bij keukenontwerp gaan functionaliteit en esthetiek vaak hand in hand. Tegels die gemakkelijk te onderhouden zijn, dragen bij aan een hygiënische omgeving, terwijl tegels met een visueel aantrekkelijk ontwerp het stijlquotiënt van de keuken naar een hoger niveau tillen. Of u nu kiest voor strakke en minimalistische tegels voor een eigentijdse uitstraling of kiest voor ingewikkelde patronen en texturen voor een meer sierlijk gevoel, de keuze voor keukentegels heeft een aanzienlijke invloed op de algehele look en feel van de ruimte.

2. Soorten keukentegels

tegels spelen een cruciale rol bij het definiëren van de esthetiek en functionaliteit van de ruimte. Twee populaire soorten keukentegels, porselein en keramiek, bieden duidelijke voordelen en toepassingen en komen tegemoet aan uiteenlopende ontwerpvoorkeuren en praktische behoeften.

Porseleinen tegels

Voordelen:

 • Duurzaamheid: Porseleinen tegels staan ​​bekend om hun uitzonderlijke duurzaamheid, waardoor ze ideaal zijn voor ruimtes met veel verkeer, zoals keukenvloeren. Ze zijn bestand tegen krassen, vlekken en vocht, waardoor een lange levensduur wordt gegarandeerd.
 • Rassen: Porseleinen tegels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, maten, kleuren en afwerkingen, waardoor huiseigenaren voldoende keuze hebben om aan hun ontwerpvoorkeuren te voldoen.
 • Geschiktheid: Vanwege hun duurzaamheid en waterbestendigheid zijn porseleinen tegels zeer geschikt voor zowel keukenvloeren als wanden. Ze zijn gemakkelijk bestand tegen morsen, hitte en zwaar voetverkeer.

Keramische tegels

Duurzaamheid, stijlen en veelzijdigheid:

 • Duurzaamheid: Keramische tegels staan ​​bekend om hun duurzaamheid en veerkracht, waardoor ze een populaire keuze zijn voor keukenoppervlakken zoals werkbladen en vloeren. Ze zijn bestand tegen krassen, vlekken en vocht en garanderen langdurige prestaties.
 • Stijlen: Keramische tegels bieden een breed scala aan stijlen, variërend van klassiek tot eigentijds. Ze kunnen verschillende materialen nabootsen, zoals natuursteen, hout of beton, waardoor veelzijdige ontwerpopties mogelijk zijn die elke keukenesthetiek aanvullen.
 • Veelzijdigheid: Keramische tegels zijn zeer veelzijdig en kunnen worden gebruikt in verschillende keukentoepassingen, waaronder werkbladen, vloeren en achterwanden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en afwerkingen, waardoor huiseigenaren een op maat gemaakt uiterlijk kunnen creëren dat is afgestemd op hun specifieke behoeften en voorkeuren.

Welk oppervlaktype is geschikt voor keukenwand en vloer?

OppervlaktetypeMatte afwerkingGlanzend afgewerkt
VloerZorgt voor betere tractieReflecteert licht, kan glad zijn
MuurZorgt voor een subtiele, gedempte lookReflecteert licht, voegt helderheid toe

Uitleg:

 • Matte afwerking voor vloeren:
  • Voordelen: Matte afwerkingen op vloeren zorgen voor betere tractie, waardoor het risico op uitglijden wordt verminderd, vooral op plaatsen die gevoelig zijn voor morsen, zoals keukens.
  • Geschiktheid: Ideaal voor keukenvloeren waar veiligheid een probleem is en stabiliteit garandeert, zelfs als de oppervlakken nat zijn.
 • Glanzende afwerking voor vloeren:
  • Voordelen: Glanzende afwerkingen op vloeren reflecteren licht, waardoor een helderdere sfeer in de keuken ontstaat. Ze kunnen de perceptie van ruimte verbeteren en een strakke, moderne esthetiek toevoegen.
  • Overwegingen: Ze kunnen echter glad zijn, vooral als ze nat zijn, wat een veiligheidsrisico vormt in ruimtes met veel verkeer, zoals keukens.
 • Matte afwerking voor muren:
  • Voordelen: Matte afwerkingen op muren zorgen voor een subtiele, gedempte uitstraling en geven een gevoel van warmte en verfijning aan de keukenomgeving.
  • Geschiktheid: Geschikt voor het creëren van een gezellige en uitnodigende sfeer in keukenruimtes, vooral voor degenen die streven naar een meer traditionele of rustieke esthetiek.
 • Glanzende afwerking voor muren:
  • Voordelen: Glanzende afwerkingen op muren reflecteren licht, voegen helderheid toe aan de keuken en laten de ruimte groter en opener lijken.
  • Overwegingen: Hoewel ze visueel aantrekkelijk zijn, hebben glanzende muuroppervlakken mogelijk meer onderhoud nodig om schoon te blijven, omdat ze de neiging hebben om vingerafdrukken en vlekken duidelijker te laten zien.

Meer informatie over: Geschikte soorten werkbladen voor de keuken:Marmer versus kwarts versus graniet versus tegels

Populaire kleuren en patronen:

 • Neutrale tonen: Tinten wit, grijs en beige blijven populaire keuzes voor keukentegels en bieden veelzijdigheid en tijdloze aantrekkingskracht.
 • Gedurfde accenten: Levendige kleuren zoals marineblauw, smaragdgroen en terracotta worden steeds vaker gebruikt als accenttegels om persoonlijkheid en visueel belang toe te voegen aan keukenontwerpen.
 • Geometrische patronen: Geometrische vormen zoals zeshoeken, chevron en arabesque zijn populair in het ontwerp van keukentegels en zorgen voor een moderne en dynamische esthetiek.

Hedendaagse keukenstijlen:

 • Minimalistische elegantie: Strakke lijnen, strakke oppervlakken en minimalistische kleurenpaletten kenmerken hedendaagse keukenstijlen. Grootformaat tegels met subtiele texturen creëren een gevoel van verfijning en eenvoud.
 • Industrieel chique: Grondstoffen zoals beton, zichtbare baksteen en metalen accenten in combinatie met tegels in industriële stijl dragen bij aan een stedelijk, op loft geïnspireerd keukenontwerp.
 • Scandinavische eenvoud: Lichtgekleurde tegels met houtlook, gecombineerd met witte metrotegels en natuursteenaccenten, roepen de serene en gezellige sfeer van Scandinavisch design op.

4. Tips voor het kiezen van keukentegels

 • Praktische overwegingen:
  • Duurzaamheid: Kies tegels die bestand zijn tegen de ontberingen van keukenactiviteiten, vooral voor vloeren en werkbladen. Porseleinen en keramische tegels zijn uitstekende opties vanwege hun duurzaamheid en weerstand tegen vlekken en krassen.
  • Slipweerstand: Geef voor keukenvloeren de voorkeur aan tegels met een gestructureerd oppervlak of een matte afwerking om uitglijden en vallen te voorkomen, vooral op plaatsen die gevoelig zijn voor morsen en vocht.
  • Hittebestendig: Zorg ervoor dat tegels die in de buurt van kookplaten of ovens worden gebruikt, hittebestendig zijn om schade door hete potten en pannen te voorkomen.
  • Waterbestendigheid: Kies voor tegels met een laag waterabsorptievermogen voor keukenwanden en vloeren om waterschade en schimmelgroei te voorkomen, vooral in gebieden zoals de achterwand en rond de gootsteen.
 • Onderhoudsvereisten:
  • Gemakkelijk schoon te maken: Kies tegels die gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn in een keukenomgeving. Gladde, niet-poreuze oppervlakken zoals geglazuurd keramiek en porselein vereisen minimale inspanning om schoon te vegen en zijn bestand tegen vlekken.
  • Groutselectie: Overweeg het gebruik van epoxyvoeg voor keukentegels, omdat deze beter bestand is tegen vlekken, waterschade en schimmelgroei in vergelijking met traditionele voegmiddelen op cementbasis. Kies bovendien voegkleuren die de tegelkleur aanvullen om een ​​samenhangend uiterlijk te behouden en de verschijning van vuil en roet te minimaliseren.
 • Cohesie met keukendecor:
  • Kleurcoördinatie: Selecteer tegels die een aanvulling vormen op het bestaande kleurenschema van uw keuken, inclusief kasten, werkbladen en apparaten. Overweeg het gebruik van neutrale tinten voor tegels om een ​​veelzijdige achtergrond te creëren waarin andere ontwerpelementen opvallen.
  • Stijlconsistentie: Kies tegelstijlen en -patronen die aansluiten bij de algehele ontwerpesthetiek van uw keuken, of deze nu modern, rustiek, traditioneel of eclectisch is. Strakke metrotegels passen bijvoorbeeld goed bij moderne keukens, terwijl natuurstenen tegels de warmte van een rustieke keuken versterken.
  • Monster testen: Voordat u een definitieve beslissing neemt, dient u tegelmonsters te verkrijgen en deze in uw keukenruimte te testen om er zeker van te zijn dat ze harmoniëren met de bestaande inrichting en lichtomstandigheden. Hierdoor kunt u visualiseren hoe de tegels er in uw keuken uit zullen zien voordat u een volledige installatie uitvoert.

5. Toepassingen van keukentegels

 • Backsplash-tegels:
  • Functionele bescherming: Backsplash-tegels dienen als een praktische oplossing om keukenwanden te beschermen tegen spatten, vlekken en vocht, vooral achter gootstenen en kookruimtes.
  • Visuele aantrekkingskracht verbeteren: Gebruik backsplash-tegels om visuele interesse en persoonlijkheid toe te voegen aan uw keukenontwerp. Overweeg het gebruik van decoratieve tegels, patronen of mozaïekontwerpen om een ​​centraal punt te creëren en de algehele esthetiek naar een hoger niveau te tillen.
  • Materiële verscheidenheid: Backsplash-tegels zijn er in verschillende materialen, zoals keramiek, porselein, glas, metaal en natuursteen. Kies een materiaal dat bij uw keukenstijl past en tegelijkertijd duurzaamheid en eenvoudig onderhoud biedt.
 • Vloertegels:
  • Duurzaamheid en veiligheid: Kies vloertegels die duurzaam en antislip zijn en bestand zijn tegen zwaar loopverkeer en mogelijke lekkages in de keuken. Porseleinen en keramische tegels zijn populaire keuzes vanwege hun veerkracht en lage onderhoudsvereisten.
  • Textuur en afwerking: Kies voor tegels met een gestructureerd oppervlak of een matte afwerking om de tractie te verbeteren en het risico op uitglijden en vallen te verminderen, vooral op plaatsen die gevoelig zijn voor blootstelling aan water, zoals in de buurt van de gootsteen of vaatwasser.
  • Ontwerpveelzijdigheid: Ontdek een verscheidenheid aan ontwerpen, maten en patronen om unieke vloerindelingen te creëren die bij uw keukeninrichting passen. Overweeg het gebruik van grootformaat tegels om kleinere keukenruimtes visueel uit te breiden en een naadloze uitstraling te creëren.
 • Aanrecht tegels:
  • Voordelen van tegelwerkbladen: Tegelwerkbladen bieden duurzaamheid, hittebestendigheid en veelzijdigheid in ontwerp. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, vlekbestendig en zijn zonder schade bestand tegen hete potten en pannen.
  • Ontwerpmogelijkheden: Creëer aangepaste werkbladen door tegelkleuren, patronen en texturen te mixen en matchen om de gewenste esthetiek te bereiken. Overweeg het gebruik van grootformaat tegels voor een strakke, moderne uitstraling of mozaïektegels voor een meer ingewikkelde en decoratieve stijl.
  • Randbehandeling: Kies randbehandelingen zoals afgeronde, afgeschuinde of verstekranden om het uiterlijk en de functionaliteit van uw tegelwerkbladen te verbeteren. Deze opties zorgen voor een afgewerkt uiterlijk en minimaliseren scherpe randen en hoeken.

6. Keukentegels installeren en onderhouden

 • Installatietechnieken:
  • Oppervlaktevoorbereiding: Zorg ervoor dat het oppervlak waar de tegels worden geïnstalleerd schoon, vlak en vrij van vuil is. Gebruik een waterpas om de gelijkmatigheid te controleren en voer de nodige aanpassingen uit.
  • Tegelindeling: Plan de lay-out van de tegels vóór de installatie om symmetrie te garanderen en lastige sneden te voorkomen. Begin vanuit het midden van de kamer of het brandpunt en werk naar buiten.
  • Zelfklevende toepassing: Breng met een getande lijmkam een ​​geschikte tegellijm op de ondergrond aan, zodat een gelijkmatige dekking wordt gegarandeerd. Druk de tegels stevig op hun plaats en gebruik afstandhouders om een ​​uniforme afstand tussen de tegels te behouden.
  • Voegen: Nadat de lijm is uitgehard, verwijdert u de afstandhouders en vult u de gaten tussen de tegels met voegmiddel met behulp van een voegvlotter. Veeg overtollig voegmiddel weg met een vochtige spons en zorg ervoor dat u de voegenlijnen niet verstoort.
  • Afdichting: Zodra de voeg volledig is opgedroogd, brengt u een sealer aan om de voeg en tegels te beschermen tegen vlekken en vocht. Volg de instructies van de fabrikant voor het aanbrengen en indien nodig opnieuw aanbrengen.

Kom meer te weten:

 • Reiniging en onderhoud:
  • Regelmatig onderhoud: Veeg of stofzuig keukenvloeren regelmatig om vuil en puin te verwijderen dat krassen op tegeloppervlakken kan veroorzaken. Veeg werkbladen en achterspatten af ​​met een vochtige doek om ophoping van vet en voedselresten te voorkomen.
  • Schoonmaakproducten: Gebruik milde, niet-schurende reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld voor tegeloppervlakken om schade te voorkomen. Vermijd agressieve chemicaliën die na verloop van tijd de voeg- en tegelafwerkingen kunnen aantasten.
  • Zorg voor voegen: Inspecteer de voegleidingen periodiek op tekenen van slijtage of schade. Maak de voegen regelmatig schoon met een voegenreiniger of een mild schoonmaakmiddel en een schrobborstel om vlekken te verwijderen en verkleuring te voorkomen.
  • Preventieve maatregelen: Gebruik matten of vloerkleden in ruimtes met veel verkeer en in de buurt van gootstenen om tegelvloeren te beschermen tegen krassen en waterschade. Gebruik onderzetters of hete pads onder hete potten en pannen om thermische schokken bij het betegelen van werkbladen te voorkomen.
  • Professioneel onderhoud: Overweeg om een ​​professionele tegelreiniger of restauratiespecialist in te huren voor een grondige reiniging en het om de paar jaar opnieuw afdichten van tegels en voegmiddel om hun uiterlijk en integriteit te behouden

7. Keukentegels kopen tegen de beste prijs? vind de beste keukenfabrikanten

Bij Ramirro Ceramica zijn we er trots op de toonaangevende fabrikant van keukentegels te zijn en bieden we een uitgebreide selectie van meer dan 5000+ ontwerpen om tegemoet te komen aan elke smaak en stijlvoorkeur.

Overzicht van Ramirro Ceramica:

 • Ramirro Ceramica onderscheidt zich van de meest gerenommeerde tegelleveranciers, bekend om onze toewijding aan kwaliteit, innovatie en klanttevredenheid.
 • Onze tegels zijn vervaardigd met behulp van de modernste technologie en hoogwaardige materialen, waardoor duurzaamheid, esthetiek en functionaliteit worden gegarandeerd die de industrienormen overtreffen.
 • Wij begrijpen dat budgettering een cruciaal aspect is van elk keukenrenovatieproject. Daarom bieden we een divers assortiment tegels aan in verschillende prijsklassen, zodat we tegemoet kunnen komen aan verschillende budgetten, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit of stijl.
 • Van budgetvriendelijke opties tot luxueuze selecties, Ramirro Ceramica heeft tegels voor elk budget, zodat u uw droomkeuken binnen de door u gewenste prijsklasse kunt realiseren.
 • Wanneer u Ramirro Ceramica als uw tegelleverancier kiest, kunt u bij elke stap een uitzonderlijke klantenondersteuning verwachten. Ons deskundige team helpt u graag bij het selecteren van de perfecte tegels voor uw keukenproject en geeft u deskundig advies en begeleiding.

Of u nu uw keuken helemaal opnieuw renoveert of gewoon het uiterlijk wilt vernieuwen, vertrouw op Ramirro Ceramica voor het leveren van tegels van de hoogste kwaliteit en een ongeëvenaarde klantenservice. Met onze uitgebreide selectie aan ontwerpen, budgetvriendelijke opties en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, zijn wij uw ultieme bestemming voor al uw keukentegelbehoeften.

Related Links:

https://www.ramirro.com/tiles-in-netherland/ – Tegels in Nederland: Koop online kwaliteit keramiek en

https://www.ramirro.com/tegels-rotterdam/ – 2024 Tegels kopen: Grootste verzameling voor Wandtegels &

https://www.ramirro.com/tegels-amsterdam/ – Tegels Amsterdam | Wand- en vloertegels voor een lage prijs 

https://www.ramirro.com/tegels-in-belgie/ – Tegels in België | Koop vloer- en wandtegels voor keuken, 

https://www.ramirro.com/tag/tegels-in-belgie/ – Tegels in België Archives

Mensen zoeken

keuken wandtegels, keuken tegels, wandtegels in de keuken, keuken achterwand, achterwand van de keuken, keramische wandtegels, Portugese tegels, jouw keuken, keuken kopen, visgraat wandtegels, achterwand in de keuken, tegels voor de achterwand, tegels in huis, wandtegels kopen, achter het fornuis, 60×60 cm, tegels in de keuken, tegels op de keuken achterwand, wandtegels voor in de keuken, welke tegels, tegels in visgraat motief, natuursteenlook, mooiste wandtegels, betonlook tegels, onze wandtegels, kom langs, onze showroom, tegels maken de keuken, vierkante tegels, langwerpige tegels, keuken kun, vetvlekken, sample van deze tegel, sfeer van de keuken, betonlook wandtegels, nieuwe keuken, Portugese tegel, tegels achter het fornuis, verschillende maten tegels met elkaar, tegels aan de achterwand, stijl van de keuken, stijl van je keuken, keukentegels kunt, groene wandtegels, zwarte wandtegels, wandtegels geven, kiezen van de juiste, onze klantenservice, wandtegels in verschillende, scherpste prijs, keramische keukentegels, gebied van keuken, keuken te kiezen, keramische keuken, landelijke keuken, kleine tegels, geven de keuken, mogelijkheden voor tegels, wandtegels in allerlei, vraag deze aan via, sample service of stuur, iedere wand, biedt tegelfabriek Nederland, chique uitstraling, kom langs in onze, verschillende formaten, landelijke keukentegels, houtlook vloertegels, perfecte tegel voor jouw, langs in onze showroom, contact op met onze klantenservice, allerlei vormen en maten

Related Post

Latest Trending Modern Design Ideas
Related Tags
Azulejos Best bathroom shower tiles Best bathroom tile Best bathroom tile flooring Best bathroom tile ideas Best Pastel blue bathroom tiles - Floor & Wall | Porcelain tiles Best Pastel blue tile Best Pastel ceramic tiles - Floor & Wall | Porcelain tiles Best Pastel colors tiles - Floor & Wall | Porcelain tiles Best Pastel green bathroom tiles - Floor & Wall | Porcelain tiles Best Pastel green tiles - Floor & Wall | Porcelain tiles Best Pastel hexagon tiles - Floor & Wall | Porcelain tiles Best Pastel kitchen tiles - Floor & Wall | Porcelain tiles Best Pastel mosaic tiles - Floor & Wall | Porcelain tiles Best Pastel pink tiles - Floor & Wall | Porcelain tiles Best Pastel square tiles - Floor & Wall | Porcelain tiles Best Pastel subway tiles - Floor & Wall | Porcelain tiles Best Pastel tile Best Pastel tile background Best Pastel tiles - Floor & Wall | Porcelain tiles Best Pastel tiles - Floor & Wall | Porcelain tiles bathroom Best Pastel yellow tiles - Floor & Wall | Porcelain tiles Best subway tile bathroom Best tile backsplash Pastel Collection - black marble subway tile carreaux de céramique carrelage mural cuisine ceramics Tiles city exhibition exporter Exporter & Supplier Full Body tiles Porcelain Tiles Quartz Countertops tiles manufacturer Wood Look Ceramic Tile Wood Plank Tile Wood Tiles Floor πλακακια πλακακια δαπεδου πλακακια δαπεδου τυπου ξυλου πλακακια εξωτερικου χωρου πλακακια κουζινασ πλακακια μπανιου

We Are Ready to Assist You..

You will get a call back just in a few Minutes

Coverings Exhibition USA 2024 – Date Venue time and More Find Best Tiles Color Palette Combination with Wall & Floors Wooden Tiles Inspired by New York Homes – v1 Best Kitchen Countertop collection for 2024!